Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Énektanítás otthon és online!

Ferencz Orsolya vagyok, énekművész.  Pici gyerekkoromban kezdtem zenei tanulmányaimat, tizenévet zongoráztam, de soha nem volt kérdés számomra, hogy mi a fő hangszerem. Ez az énekhangom. Kisgyermekként a népdalokon át vezetett az út, végül a klasszikus zenéig, beleértve az operetteket is. Húsz éve vagyok a zenei pályán aktívan, mint előadóművész. Játszottam a Kaposvári Csiky Gergely Színházban a West Side Storyban egy kiváló szerepet (Rosalia), 2018. tavaszán Strauss Cigánybárójában Cziprát, a cigányasszonyt, mely szintén nagyon szép feladat volt. 
Azonban számomra soha nem volt a színház vágyálom. Általában egyedül hívnak koncertekre, fellépésekre, és azt hiszem számomra mindig ez a legjobb feladat.  Kiváló mestereim voltak, akiktől tanulhattam az énektechnikát. Énekeltem a magyarországi Eurovisio fesztiválon 1997-ben, majd diákként vokáloztam a Pesti Vigadóban. A Kőbányai Zenei Stúdióban tanultam ének-szakon, jelenleg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem zene-szakos hallgatója vagyok, mert szerettem volna egy zenei pedagógiai diplomát szerezni. 
16 évesen országos népdaléneklési verseny győztese voltam, középiskolásként még klasszikus zenét tanultam, majd érettségi után kanyart tettem a könnyű zene világába (ez hiba volt talán), majd újból visszatértem a klasszikus hangképzés világába. Még ének-szakos hallgatóként vettem részt a Real-Action énekversenyen, ahol második helyezést értem el latin zenével. De ez már a múlt zenéje. :-) 
Sokszor megkerestek zenei pályára készülő fiatalok, felkészítésre, s van aki már  zenei pályán van. Voltam amatőr operett színi társulat művészeti vezetője, ahol teljesen amatőröket tanítottam be a komplett Csárdáskirálynő, Mágnás Miska dalaira, nem kis munkával, de nagy sikert érve el. Tanítottam a Tamási Alapfokú Művészeti Iskolában magán-éneket, melyet szintén nagyon szerettem. 
Önálló előadásommal, koncertjeimmel léptem fel Bécsben, Franciaországban, Lengyelországban. Az elmúlt években Erdélyben számos fellépésem volt, és Svédország nagy városaiban is magyar közösségekben.
Művészi munkám mellett mindig volt igényem, hogy taníthassak, mert számomra ez egy csodálatos világ, a hang képzése. Mivel énektechnikailag én is hosszú utat jártam be a népdaltól a könnyű zenén át az operáig, operettig, jó énekmesterekre volt szükségem, hogy a berögzült rossz szokásokat le tudjam tenni és helyébe egy tudatos énektechnikát használjak. Egy olyan technikát, ahol használom a testem, ahol nem fárad el a torkom, ahol nem ismerem a torokfájás fogalmát. 
Örülök, ha megkeresnek zenei pályára készülő fiatalok, akár amatőr felnőtt énekesek, akik egy tudatos énektechnikának szeretnének birtokában lenni. A hangképzésnek elengedhetetlen része a légzéstechnika, a kettő elválaszthatatlan, a szerepléshez, színpadi énekléshez elengedhetetlen a színpadi mozgás, a színpadi jelenlét, én mindezekre tudok segítséget nyújtani. Ha felkeltettem érdeklődésedet, keress bátran!