Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kárikittyom AntiCeleb Orchestra zenekar

2017. év végétől tagja vagyok a Kárikittyom Anticeleb Orchestra zenekarnak. A zenekar 3 éve alakult, azóta sok tagcserén ment keresztül. A zenekar alapító tagja és vezetője: Kovács Gábor népzenész, "Muzsikus Gábor". A zenekar két ízben is járt  Brazíliában több hetes turnésorozaton, mely nagy sikerű volt. Kiváló énekesei voltak a zenekarnak, azonban egyéb elfoglaltságok miatt a zenekar énekes nélkül maradt. Kovács Gábort gyerekkorom óta ismerem, nagy tisztelője vagyok, így a felkérés is nagy kihívás volt számomra. Nem gondolkodtam rajta, szívesen dolgozom együtt a fiúkkal. 

A Kárikittyom AntiCeleb Orchestra zenekar igazi műfaji kuriózum, mely szórakoztat, feltölt és értéket képvisel. Sokszor látható volt a zenekar a Fábry Show-ban is.

A zenekar magyar népdalokat dolgoz fel. Kiváló muzsikusok a tagjai, hivatásos zenészek. Érdekesség, hogy mindenki más műfajból jött, a gondolat mégis egy, remek zenei megoldások születnek a színpadon, öröm nekem velük dolgozni. Kihívás számomra a zenekar, nem könnyű feladat klasszikus zenei énekesként. De szeretem a kihívásokat és csak egy zenét ismerek, a jó zenét. Imádom a rockot, a keményebb hangzást, a népzenei örökségünk gazdaggá teszi a magyar embert, így büszkén énekelem őket. Ennek az ötvözése pedig megbabonázza a lelkemet. Ha valakit érdekelnek koncertjeink, várjuk őket szeretettel!

A zenekari tagok:

Kovács Gábor - klarinét, hegedű, furulya, gitár, ének + érdekes hangszerek használati tárgyakból

Ferencz Orsolya - ének

Kalauz Attila - gitár, ének

Korsós Tibor - citera, tambura, ének

Sár József - dob

Schwartz Roland - billentyű, harmónika, ének

Ritter Péter - gitár, ének (Holló Együttes)

Tátrai Antal János - gitár (beugró tag)

Rólunk:

A Kárikittyom AntiCeleb ORchestra minden bizonnyal a 2010-es évek meglepetés zenekara. A 7+1 tagú együttes sokat sejtető neve mögött Tolna- és Baranya megyei muzsikusok állnak, akik bruttó 139 év zenei tapasztalatait különböző zenekarokban, színházakban szerezték meg, nem csak Magyarországon, hanem a világ különböző részein. Bemutatkoztak Erdélyben, Ausztriában, Németországban, a Skandináv országokban és dél-Amerikában is. Mindezekből sejthető, hogy az együttesre a zenei sokszínűség jellemző, de ezen túl a kiemelkedő virtuozitás, különleges hangzásvilág, egyedi, hihetetlen hangszerek megszólaltatása teszik igazi unikummá koncertjeiket. Muzsikájuk gyökere, egyben zenei hitvallásuk origója az autentikus magyar népzene és népdal, amit hol jazz, hol blues, vagy éppen rock and roll elemekkel ötvöznek, de könnyen felismerhető a flamenco, az arab, vagy a távol-keleti hangzásvilág is szerzeményeikben. Bátran fogalmazhatunk úgy, hogy muzsikájuk "határtalanul új stílusú". Az együttes célkitűzéséről, miszerint Kodály országában a magyar népzenét ismerni, a magyar népdalt énekelni tudni kell, ragyogó visszaigazolások érkeznek a közönségtől, a televíziónézőktől.

Fábry Sándor szerint: "Azt hiszem nem vetem el a sulykot, ha azt mondom, a Kárikittyom AntiCeleb ORchestra színrelépésével új műfaj született!"

Sár József - dob: A zenén kívüli egyéb hivatása, entomológus, rovarkutató. Évtizedek óta űzi ezt a hivatását, múzeumokban dolgozott, több expedíción járt Brazíliában, számos új rovarfajt fedezett fel és neveztek el róla. Néhány érdekes információ a tudományos munkájáról:

"Az ő nevéhez fűződik az abaligeti barlang ismételt bogarászati vizsgálata, vagy a nálunk honos sárkánybogár és négyfoltos pattanóbogár megfigyelése. Kutatási területe a bogarak (Coleoptera) rendjének állatföldrajzi és állatrendszertani (faunisztika, taxonómia) meghatározása volt. A Dunántúl zoológiai kutatásaiban a következő területek feltárásában vett részt: Béda–Karapancsa TK, Boronka-melléki TK, Barcsi borókás TK, Kelet-Mecsek TK, Dráva-mente, Duna–Dráva Nemzeti Park, Villányi-hegység, Dráva-sík." (Forrás: Magyar Narancs, 2014. február 15., Fekete Vali)

Sár Joci a rock és a blues világából érkezett a zenekarba. Az eddigi próbák, fellépések során kiderült, e két műfaj igen jól fuzionál a népzenével. Nagy örömmel dolgozik ebben a kiváló zenei műhelyben. Közel 40 éve dobol, a könnyűzene szinte minden műfajában kipróbálva magát. B-kategóriás jazz dobos, hivatásos előadóművészi engedéllyel rendelkezik. Blues-rock zenekarával, a Stoni Blues Band-el hazánkon túl bejárták már kelet- és nyugat-Európát a kis kluboktól a fesztiválok nagyszínpadáig. Civil foglalkozása zoológus, azon belül entomológus, mely tevékenységének köszönhetően közel egy évet dolgozott brazil múzeumokban és egyetemeken. Vallja: számára nincsenek áthághatatlan zenei műfajok.

Schwartz Roland - billentyű: Zenén kívül ő matematika-fizika szakos tanár, aki a reál világából érkezett a színpadra. Vagy talán fordítva, hiszen 13 éves kora óta folyamatosan zenekarokban dolgozik és akkor még nem volt matematikus. E két és fél évtized alatt Európa számos országát (Ausztria, Horvátország, Németország Szlovákia, Szlovénia, Románia...) bejárta, ezen kívül a jelentősebb hazai fesztiválok rendszeres fellépője. Ez zenei repertoárjának folyamatos bővítését és napra készen tartását követeli meg tőle a magyar- és német népzenétől a hazai és külföldi slágereken, latin és jazz örökzöldeken át a rock és blues zenéig. A legutóbbi időkben egy populáris rock csapatban billentyűzik, ahol kizárólag saját szerzemények szólalnak meg.

Ezt a hallatlan zenei sokszínűségét a Kárikittyom AntiCeleb ORchestra-ban is remekül kamatoztatni tudja.

felöltés alatt....